English (United Kingdom)   Македонски (Macedonian)
Facebook MySpace Delicious Google Bookmarks RSS Feed 
Недела 31 Мај 2020

Технички Факултет - Faculty of Technical Sciences

УКЛО Универзитет Св. Климент Охридски - UKLO University St. Climent Ohridski


Warning: Creating default object from empty value in /home/tfb/www/portal/modules/mod_ju_coolshow/helper.php on line 598

Warning: Creating default object from empty value in /home/tfb/www/portal/modules/mod_ju_coolshow/helper.php on line 598

Warning: Creating default object from empty value in /home/tfb/www/portal/modules/mod_ju_coolshow/helper.php on line 598

Warning: Creating default object from empty value in /home/tfb/www/portal/modules/mod_ju_coolshow/helper.php on line 598

Warning: Creating default object from empty value in /home/tfb/www/portal/modules/mod_ju_coolshow/helper.php on line 598

Warning: Creating default object from empty value in /home/tfb/www/portal/modules/mod_ju_coolshow/helper.php on line 598

УКЛО

Универзитетот “Св. Климент Охридски” - Битола 

УКЛО УКЛО

ТФБ

Технички факултет - Битола претставува еден од неопходните фактори во високо образование и секако потенцијална основа за побрз стопански развој на југозападниот регион, па и целата Република.    

ТФБ ТФБ
Ранг листи од I уписен рок 2014/15 год.
Соопштенија - За студентите

Конечните ранг-листи на пријавените кандидати во првиот уписен рок можете да ги симнете овде.

 
Конкурс за запишување во I година
Соопштенија - За студентите

Конкурсот за запишување на студенти во I година на Техничкиот факултет Битола може да се преземе од тука.

 
Конкурси за запишување на II и III циклус во 2014/15 год.
Соопштенија - За студентите

Конкурси за запишување студенти на втор и трет циклус студии на универзитетот  „Св. Климент Охридски" - Битола во академската 2014/2015 година:

 
Стипендии за идните студенти на ТФБ
Соопштенија - За студентите

Идните студенти што ќе се запишат во прва година на Техничкиот Факултет Битола имаат можност да добијат стипендии.

  • - Електроенергетската компанија ЕВН Македонија доделува стипендија на студенти од прва година на електротехничкиот отсек по завршувањето на првиот семестар. Висината на стипендијата изнесува 100 евра месечно, во период од 10 месеци како и продолжување на стипендијата до крајот на студирањето доколку задржат просечна оценка над 8.0.
  • - Обезбедени се 10 стипендии во прва година во висина на школарината од 200 евра за студентите што ќе се запишат на машински отсек кои се највисоко рангирани при уписот
  • - Македонскиот комитет за големи електрични системи во СИГРЕ (МАКОСИГРЕ) доделува награда за најдобриот дипломиран студент на електротехничкиот отсек.
 
Битолските студенти ќе стекнуваат германски искуства
Соопштенија - За студентите

Битолските студенти, пред се од техничките науки, од оваа учебна година ќе стекнуваат германски искуства во практичната настава. Во таа насока, денеска во Битолскиот универзитет, и официјално, менаџерите на германската компанија ''Кромберг и Шуберт'' од ИЗ ''Жабени''потпишаа договор за соработка со Ректорската управа, со кој се поставија рамките за практична обука на студентите и заеднички истражувачки прокети со Универзитетот. 

Повеќе може да се прочита тука.

 
ИНФОРМАТОР за идните студенти на Технички факултет - Битола
Соопштенија - За студентите

informator 2014 001

 
<< Почеток < Пред 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следно > Крај >>

Страница 1 од 13

Студии

Наставен кадар

ЗЕМАК

Веб: http://zemak.mk
Списание: http://zemak.mk/arhiva.html

Повици