English (United Kingdom)   Македонски (Macedonian)
Facebook MySpace Delicious Google Bookmarks RSS Feed 
Недела 29 Мар 2020

Технички Факултет - Faculty of Technical Sciences

УКЛО Универзитет Св. Климент Охридски - UKLO University St. Climent Ohridski


Warning: Creating default object from empty value in /home/tfb/www/portal/modules/mod_ju_coolshow/helper.php on line 598

Warning: Creating default object from empty value in /home/tfb/www/portal/modules/mod_ju_coolshow/helper.php on line 598

Warning: Creating default object from empty value in /home/tfb/www/portal/modules/mod_ju_coolshow/helper.php on line 598

Warning: Creating default object from empty value in /home/tfb/www/portal/modules/mod_ju_coolshow/helper.php on line 598

Warning: Creating default object from empty value in /home/tfb/www/portal/modules/mod_ju_coolshow/helper.php on line 598

Warning: Creating default object from empty value in /home/tfb/www/portal/modules/mod_ju_coolshow/helper.php on line 598

УКЛО

Универзитетот “Св. Климент Охридски” - Битола 

УКЛО УКЛО

ТФБ

Технички факултет - Битола претставува еден од неопходните фактори во високо образование и секако потенцијална основа за побрз стопански развој на југозападниот регион, па и целата Република.    

ТФБ ТФБ
Страна за преземање на предавањата на проф. д-р Мајкл Дозер
Соопштенија - Настани на ТФБ

Овде може да ги преземете предавањата од проф. д-р Мајкл Дозер (CERN-Европскиот центар за нуклеарни истражувања во Женева - Швајцарија).

Серијата предавања се одржуваат во просториите на Технички факултет - Битола преку видео-конференциска врска, а ги опфаќаат актуелните активности во ЦЕРН со големиот хардонски колајдер LHC, а особено експерименталите истражувања, мерења на гравитациската интеракција меѓу материјата и антиматеријата.

Предавање 1
Предавање 2
Предавање 3
Предавање 4
Предавање 5
Предавање 6 (Precision tests with Antimatter)
Предавање 7 (Precision tests with Antihydrogen)
Предавање 8

 
Второ место за ТФБ на 40-та сообраќајада
Соопштенија - За студентите

Студентите од Отсекот за сообраќај и транспорт на јубилејната 40-та сообраќајада одржана во периодот од 20 до 24 мај 2014 во Балатон Унгарија освоија второ место по предметите: Регулација на сообраќајните токови и Безбедност во сообраќајот.

diploma

 
СТУДИРАЈТЕ НА ТФБ
Соопштенија - За студентите

ПОЧИТУВАНИ МАТУРАНТИ!

НАПРАВЕТЕ ГО ПРАВИЛНИОT ИЗБОР, СТУДИРАЈТЕ НА ТФБ !

ИНВЕСТИРАЈТЕ ВО ВАШАТА СИГУРНА ИДНИНА

flaer

 
Повик за доделување стипендија од ЕВН за студентите од електротехничкиот отсек
Соопштенија - За студентите

Со цел да обезбеди подмладок на стручниот кадар и развој на млади таленти потребни на компанијата, ЕВН Македонија ќе стипендира студенти од електротехничката струката како дел од активностите за континуирано следење и развој на човечкиот потенцијал. Краен рок за аплицирање 26.05.2014. Повеќе информации тука.

 
Осмо (последно) предавање на Проф. Д-р Мајкл Дозер од ЦЕРН
Соопштенија - Настани на ТФБ

Почитувани,

Последното предавање на Проф. Д-р Мајкл Дозер од ЦЕРН ќе се одржи во среда (04.06.2014) од 11 часот. Насловот на ова предавање е Applications of antimatter и како додаток Ви ја испраќаме pdf. верзијата на истото: http://doser.web.cern.ch/doser/Lecture_8.pdf. Ви посакуваме пријатно следење на последното онлајн предавање на професорот кој ја обавува својата дејност во најголемиот центар за истражување на елементарните честички во светот.

 
<< Почеток < Пред 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следно > Крај >>

Страница 3 од 13

Студии

Наставен кадар

ЗЕМАК

Веб: http://zemak.mk
Списание: http://zemak.mk/arhiva.html

Повици