English (United Kingdom)   Македонски (Macedonian)
Facebook MySpace Delicious Google Bookmarks RSS Feed 
Среда 01 Апр 2020

Технички Факултет - Faculty of Technical Sciences

УКЛО Универзитет Св. Климент Охридски - UKLO University St. Climent Ohridski


Warning: Creating default object from empty value in /home/tfb/www/portal/modules/mod_ju_coolshow/helper.php on line 598

Warning: Creating default object from empty value in /home/tfb/www/portal/modules/mod_ju_coolshow/helper.php on line 598

Warning: Creating default object from empty value in /home/tfb/www/portal/modules/mod_ju_coolshow/helper.php on line 598

Warning: Creating default object from empty value in /home/tfb/www/portal/modules/mod_ju_coolshow/helper.php on line 598

Warning: Creating default object from empty value in /home/tfb/www/portal/modules/mod_ju_coolshow/helper.php on line 598

Warning: Creating default object from empty value in /home/tfb/www/portal/modules/mod_ju_coolshow/helper.php on line 598

УКЛО

Универзитетот “Св. Климент Охридски” - Битола 

УКЛО УКЛО

ТФБ

Технички факултет - Битола претставува еден од неопходните фактори во високо образование и секако потенцијална основа за побрз стопански развој на југозападниот регион, па и целата Република.    

ТФБ ТФБ
Промена на термин на предавање од проф. д-р Мајкл Дозер
Соопштенија - Настани на ТФБ

Почитувани,

Се информираат заинтересираните дека дојде до поместување на терминот на првото предавање од страна на проф. д-р Мајкл Дозер и истото ќе се одржи на 05.03.2014 во 11h во просторија 412 (свечена сала).

 
Предавање од проф. д-р Мајкл Дозер
Соопштенија - Настани на ТФБ

Почитувани наставници, студенти и останати заитересирани!

На иницијатива на НАНТ (Националната Агенција за Нуклеарни технологии на РМ) и CERN (Европски центар за нуклеарни истражувања во Женева - Швајцарија), ќе се одржи серија предавања од страна на проф. д-р Мајкл Дозер на 05, 12, 19 и 26 Март, како и во месец Мај 2014 год., во просториите на Технички факултет - Битола и тоа преку видео - конференциска (online) врска.

Ве покануваме на 05.03. 2014 год, со почеток во 12 часот 11 часот во просторија 412 (свечена сала) последен спрат, да присуствуавате на првотот предавање. Ова и следните предавања ќе ги опфатат актуелните активности во ЦЕРН со големиот хардонски колајдер LHC, а особено експерименталите истражувања, мерења на гравитациската интеракција меѓу материјата и антиматеријата.

Ве молиме да дојдете навреме 10 мин пред почетокот на предавањето, заради прецизираниот термин за online врската.

Од Деканат

 
Предавање од Прокредит банка
Соопштенија - За студентите

Почитувани студенти,

Ве информираме и воедно покануваме на предавањето кое ќе го одржат претставници од Прокредит банка, на 05.03.2014 год, со почеток во 12 часот во просториите на ТФБ, во свечената сала во Деканат (сала за состаноци), на тема Програма за млади банкари.

Повеќе превземи тука

 
„Биди перспективен започни свој бизнис"
Соопштенија - За студентите

Почитувани, Во прилог ви испраќаме Јавен повик за организирање на натпревар под мотото „Биди перспективен започни свој бизнис" и формулар за аплицирање на кој ќе може да аплицираат сите студенти и млади лица од 18 до 30 години кои ќе учествуваат во натпреварот за избор на 40 најдобри бизнис идеи со што ќе добијат право за учествување на обука составена од 13 модули со цел да бидат адекватно оспособени за преточување на нивните идеи во бизнис план. Јавниот повик и формуларот ви го испраќаме со цел да може да го споделите на вашите веб страни за информирање на студентите заинтересирани за аплицирање на овој Јавен повик. Јавниот повик и формуларот преземете ги оттука.

 
ROBOMAC 2014
Соопштенија - За студентите

image miniRoboMac is an international seminar for robotics and artificial intelligence, organized by IEEE Student Branch Macedonia, EESTEC LC Skopje and Student parlament at FEEIT. It will take place from From 4th to 8th March March in Faculty of electrical engineering and information technologies in Skopje. Interested student are invited to apply in the period 10-16.02.2014 at the official web site http://robomac.eestec-sk.org.mk/, where you can find more detailed information.

 
Информација за студентите!
Соопштенија - За студентите
Во среда на 19.02.2014 год. со почеток во 12 часот, во свечената сала бр. 414, ќе се одржи гостувачко предавање на претставници од Регионалниот центар за животна средина, кои  ќе ги образложат можностите за добивање ступендии за втор и трет циклус студии од наредната академска година. 
Се покануваат сите заинтересирани студенти да присуствуваат на предавањато.
 
<< Почеток < Пред 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следно > Крај >>

Страница 7 од 13

Студии

Наставен кадар

ЗЕМАК

Веб: http://zemak.mk
Списание: http://zemak.mk/arhiva.html

Повици